domingo, 28 de diciembre de 2014

SERIOUS GAMES

Actualment, a ningú li pot sorprendre l'ús de les paraules "videojocs" i " educatius" en la mateixa frase i cada vegada són més freqüents les propostes educatives basades directament o indirectament en aquestos productes d'oci digital. Aportant als alumnes interessants beneficis  i permetent complementar recursos de caràcter més tradicional.

A continuació vos enumere una sèrie de propostes variades de "SERIOUS GAMES" per mitjà de les quals vos podeu fer una idea potencial d'aquestes ferramentes per a l'àmbit educatiu.


MINECRAFT: és un exemple de videojoc que, en principi, no va ser ideat per a utilitzar-se en educació, però les característiques d´aquest, permeten donar-li diversos usos. Un grup de programadors i educadors van decidir crear una versió per a ser utilitzada a les aules de tot el món MinecraftEdu oferint també activitats addicionals per als alumnes.


PROYECTO KOKORI: aquest videojoc posa als jugadors als comandaments d'una xicoteta nau, un "nanobot" capaç d'introduir-se en una cèl·lula per a estudiar-la, a més d´identificar i solucionar els problemes que puguen anar trobant. Biologia en primera persona dividida en diverses missions curtes amb diferents nivells de complexitat que permeten treballar continguts relacionats amb l'àrea de biologia.




DRAGON BOX: Aquest videojoc està dissenyat per a treballar continguts matemàtics (àlgebra, més concretament) d'una manera diferent a les que estem acostumats. Per això, durant els primers passos del joc els problemes es representen per mitjà d'objectes, i així el jugador pot començar aprenent les normes bàsiques. A poc a poc, els objectes se substituïxen per variables i números de manera que, al finalitzar el joc, serem capaços de resoldre equacions complexes sense major esforç.

CAP ODYSSEY: En aquest joc els jugadors descobrixen els principis de l'economia agrícola, l'evolució dels preus, com millorar la producció o afrontar els riscos climatològics, sostenibilitat, etc. Este videojoc ens proposa entrar en el món agrícola i aprendre continguts relacionats amb un àmbit diferent del que estem habituats

STOP DISASTERS:  un videojoc que permet anticipar i mitigar els efectes dels cinc desastres naturals més comuns: tsunamis, huracans, incendis forestals, terratrémols i inundacions. Organitzacions com l´ONU, universitats i institucions han treballat en conjunt en aquest videojoc que busca salvar vides i reduir els riscos naturals, permetent als jugadors comprendre els riscos de cinc perills ambientals i aplicar mètodes eficaços de prevenció i mitigació.


Consell Ticitec: Vols comencar a jugar? Molt bé, peró fes-ho amb mesura, controla l'hora de començament i finalització,intenta no sobrepassar l´hora i mitja de joc i per descomptat, fes esport diàriament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario